Spørsmål og svar?

Finner du ikke det du er på jakt etter i vår søkemotor?
Send dine spørsmål til våre takeksperter her: Legg inn et spørsmål eller send e-post.

Hei. Jeg har ett firkantet flatt tak på hvor jeg planlegger å lage terrasse på. Taket har naturlig fall, og jeg har fått jekket at taket tåler vekten av en ''normal'' tre-terrasse. Hva er anbefalt metode for bjelkelaget? Jeg har mulighet å feste en 1 av de 4 sidene til husveggen min, men hva bør jeg gjøre med resten av bjelkelaget? Kan det legges rett på tak uten at det festes? Jeg tenkte å legge beskyttelse slik at taket ikke blir ødelagt. Det jeg er redd for er at det kommer en høst storm og tar med seg hele terrassen.

Enkelkrum normalstein edel sort. Är det någon i Sverige som säljer Skarpnes betongtegel ? Jag saknar 125 st för en tillbyggnad. Med vänlig hälsning Kjell

Hei vi har kjøpt ny funkis bolig med 50kvm takterrasse. Vi vil veldig gjerne ha jacuzzi på terrassen så jeg kontaktet tak tekker for å forsikre meg at taket tåler vekten av jacuzzi. Han sier at dem må forsterke isolasjonen under asfaltmembran? Taket er av betong,fuktsperre,rockwool isolasjon før da membranen. Det er så bygget terrassebord oppå. Jeg trodde det holdt med å evt forsterke oppå membranen men taktekker sier de må legge mere trykkfast isolasjon under badet ellers kan det bli ett søkk. Er litt overrasket da badet veier ca 1600 kg som blir fordelt på 4-5 kvm som er målet på jacuzzi. De som selger badet sier de har montert mange bad på takterrasser uten noen forsterkning de regner at taket må tåle 400kg/kvm. Det koster meg da evt ca 25000kr for å forsterke 3x3 m. Tåler virkelig ikke taket dette?

Jeg har et flatt tak som må tekkes om. F¨ått et tilbud, men jeg udrer litt når tilbyderen sier at nye tekking bare kan legges rett opp på den gamle. Hvordan får han da sjekekt og kontrollert at undertaket er Ok. Han hevder at dette er helt standard. Høres dette riktig ut eller....?

Hei. Vi har en terrasse over verksted på ca 8x4 m. Terrassegulvet er flatt uten mulighet til fall. Fra før ligger takpapp/shingel som lekker (ca 25 år gammelt). Hva kan vi dekke terrassen med? Kan vi legge nye plater med takshingel/takpapp?

Hei. Har en diskusjon med utbygger som mener at to nedløp på 50mm er nok til å ta vekk vann på en terrasse på ca 50m2. Det er knekk på røret og det går horisontalt ca 3m. Hvor mye regn i mm må det dimensjoneres for. Er det tabeller jeg kan finne på nett. På forhånd takk for svar. Mvh Odd Egil Nordanget

Er varmekabler rundt sluk lurt hvis det er store isdannelser ?

Kan man legge pappmembran på et bad?

Hei Jeg har en enebolig med kompakt tak (250mm isolasjon av EPS) Jeg skal montere en takluke. Må jeg brannseksjonere med steinull rundt ny takluke?

Hei Jeg skal legge fliser på terrassen min. kan jeg lime flisene rett på takpappen eller må jeg støpe først

Kan jeg legge selvbyggerpapp med kun limkant på terrasse eller bør det være sveisepapp?

Hva er minstefall på terrasse?

  • 1
  • 2
Informasjon

Flate, kompakte tak er den dominerende taktypen på store bygninger. Kompakte tak består av ett eller flere lag, der lagene ligger så tett sammen som praktisk mulig. Løsningen forutsetter at det ikke er fuktømfintlige eller råtefarlige materialer mellom de to damptette sjiktene; Dampsperren og taktekningen. All erfaring tilsier at flate, kompakte tak er robuste takkonstruksjoner, når de er utført riktig. Nortekk AS kan også levere komplette strømproduserende løsninger med solcellepaneler koblet til strømnettet. Solenergimulighetene i Norge er gode så hvorfor ikke montere dette når man først skifter taket. På denne måten sparer man på montering og ikke minst stillas kostnadene. Et solfylt tak vil kunne dekke en betydelig del av husholdningens eget strømbehov. Den strømmen en ikke bruker selv blir automatisk solgt videre ut på nettet. Løsningen krever nesten ikke vedlikehold, støyer ikke og er selvfølgelig miljøvennlig.  Be om pristilbud til ditt prosjekt!

Produkter

Legg inn ditt spørsmål her