T1bg

ER DITT TAK RUSTET FOR VINTEREN? VI HAR SJEKKLISTEN!

Stadig mer nedbør og ekstremvær krever også stadig mer av taket- og huseieren. For å være sikker på at ditt tak kan klare av det barske klimaet her i nord, er det viktig å ha kontroll over takets tilstand. Vi viser deg hvordan.

9 av 10 nordmenn vet viktigheten av å sjekke takets tilstand når de skal kjøpe ny bolig, men allikevel innrømmer over halvparten av respondentene at de ikke har sjekket hustaket de siste to årene (kilde). Og av disse er det utrolig nok kun 17 % som er spesielt bekymret for taket.

Nesten 50% av respondentene eier eller disponerer mer enn ett hus, og 30% disponerer også mer enn én hytte. Undersøkelsen viser at 44% ikke har sjekket taket på hytta, og at 57% ikke har sjekket hustaket. Dette gjør at det potensielt kan ligge store skjulte kostnader rundt om i landet vårt.

Det er heller ikke til å stikke under en stol at vi her i nord har et barsk klima. Vind, regn og snø kan potensielt gjøre store skader. Og den årlige nedbørsmengden i Norge blir ikke bedre med det første, faktisk forventes den å øke med 5-30 % fram mot 2100 (kilde).

35% av respondentene sier at de er usikre på om hustaket faktisk er rustet for fremtidens barskere klima, og 36% vet ikke om hyttetaket tåler mer nedbør og vind. Er ditt tak rustet?

Sjekkliste: er ditt tak rustet for fremtiden?

Spesielt nå som vi går inn i vinterhalvåret er det utrolig viktig å sjekke at ditt tak er klart for nedbøren som kommer i månedene fremover. Og som rapporten peker på- det barske nordiske klimaet vil bare bli barskere fremover.
For at du skal være sikker på at ditt tak faktisk vil tåle fremtidens påkjenning, har vi laget en sjekkliste slik at du til enhver tid kan holde kontroll på takets tilstand:
Les mer

t1bg_1

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − five =