Spørsmål og svar?

Finner du ikke det du er på jakt etter i vår søkemotor?
Send dine spørsmål til våre takeksperter her: Legg inn et spørsmål eller send e-post.

Jeg veldig lite om hus og bygg. Lurer på om hvordan kan jeg forbedre lufting på loftet mest økonomisk? Det viser seg at loftet har dårlig ventilasjon? Det er en del mugg som utvikler seg gjennom årene. Huset er gammelt og tilhører 1991.

Hei, har et gammelt tømmerhus med tett men ikke så fint bølgeblikktak. Vurderer å legge tretak, kan det monteres oppå bølgeblikktaket? Mvh Bjørn Ola

Skal legge nytt takk på en hytte der de er eldre shingel.der de er lite lufting.Er de nok å lekte opp take og lege på takplater er de nok lufting då

Hei har en kunde som tenker å legge nytt ståltak oppå det gamle shingeltaket. Det er flere tak og noen av takene har to lag shingel. Undertaket er av sponplater fra begynnelsen av 70-tallet. på enkelte av takene er sponplatene begynt og svulme opp. Undertaket svikter også endel når en går på taket. Er den beste løsningen her å rive av sponplater og legge nytt taktro samt tekking over?

Driver dere med takfornying?

Det er mange foretak som for tiden tilbyr takfornying, De hevder de ved ¨rengjøre taksteinen og impregnere eller male den så forlenger man taket med mange, mange år. Men det er også en del som sier at det er bortkastet. Er det å¨anbefale eller...?

Hei, Vi har et gammelt trehus fra 1837 som vi nå skal renovere taket på. Det som er på skråtaket i dag er: over- og underbord, papp, lekter/rekter og gammel enkelkrummet teglstein. Vi skal fortsatt ha gammel teglstein på huset. Det som vi nå lurer på er om vi bør legge suteksplater eller kryssfinerplater over under- og overbordene eller ikke? Noen anbefaler dette og andre ikke. Vi er redd for at huset blir for "tett" om vi legger slike plater på. Samtidig så vil det gjøre at pappen ligger på et flatt grunnlag og det er mindre risiko for at pappen blir skadet om vi må opp på taket for å rette på takstein osv. Har dere noen tanker om dette? mvh Heidi

Hei Vi har en hytte med takareal på ca. 75 kvadratmeter og en helningsvinkel på ca. 8 grader hvor det ble lagt shingel da hytta var ny i 1970. I 1993 ble det lagt nye shingel oppå den gamle. Vi har nå indikasjon på at det kan være lekkasje. Kan vi legge et nytt lag med shingel oppå de to tidligere lagene hvis mose og buler i shingelen fjernes? Hvilke alternative muligheter fins det?

Informasjon

Med utdannede tømrere som har erfaring fra mange forskjellige takprosjekter, vil vi kunne sikre deg ett tett og funksjonelt tak i mange år fremover. I kombinasjon med våre egne blikkenslagere vil du få ett fullverdig resultat for ditt hus ved en rehabelitering.

Nortekk kan legge alle typer produkter som er ment for det norske markedet. I våre lokaler finner du vårt søsterselskap Nor-Dekk AS som har en av landets største utstillinger av takprodukter. Her har man muligheten til og finne ut hva man ønsker på sitt tak før en omtekking blir startet på.

Nortekk AS kan også levere komplette strømproduserende løsninger med solcellepaneler koblet til strømnettet. Solenergimulighetene i Norge er gode så hvorfor ikke montere dette når man først skifter taket. På denne måten sparer du på montering og ikke minst stillas kostnadene. Et solfylt tak vil kunne dekke en betydelig del av husholdningens eget strømbehov. Den strømmen en ikke bruker selv blir automatisk solgt videre ut på nettet. Løsningen krever nesten ikke vedlikehold, støyer ikke og er selvfølgelig miljøvennlig.  Be om pristilbud til ditt prosjekt!

Produkter

Legg inn ditt spørsmål her