Hei, Vi har et gammelt trehus fra 1837 som vi nå skal renovere taket på. Det som er på skråtaket i dag er: over- og underbord, papp, lekter/rekter og gammel enkelkrummet teglstein. Vi skal fortsatt ha gammel teglstein på huset. Det som vi nå lurer på er om vi bør legge suteksplater eller kryssfinerplater over under- og overbordene eller ikke? Noen anbefaler dette og andre ikke. Vi er redd for at huset blir for «tett» om vi legger slike plater på. Samtidig så vil det gjøre at pappen ligger på et flatt grunnlag og det er mindre risiko for at pappen blir skadet om vi må opp på taket for å rette på takstein osv. Har dere noen tanker om dette? mvh Heidi

Dersom over og underbordene er hele og uten råte kan ny diffusjonsåpen papp legges over. Denne pappen finnes i flere kvaliteter, i dette tilfelle vil jeg anbefale en sterk variant, for eksempel Monier divoroll.

Les mer
PÅ TIDE PÅ MED NYTT TAK?

PÅ TIDE PÅ MED NYTT TAK?

Bekymrer du deg for taket ditt, og lurer på hvordan du skal gå frem? Her følger noen råd som kan gi deg ett bedre grunnlag for å ta en avgjørelse.Taket beskytter huset mot vær og vind, og blir fra tid til annen utsatt for store påkjenninger. Likevel pusser de fleste opp både kjøkken og bad oftere enn de sjekker taket sitt. Taket er husets femte fasade og den abolutt viktigste.

Les mer

Legge om taket selv

Nedenfor finner du relaterte lenker som du bør sjekke ut dersom du har planer om å legge om taket selv, Monièr( Zanda): Legg taket selvMonier LeggeanvisningerBenders:http://www.benders.no/LinkClick.aspx?fileticket=ysXgza1Jayc%3D

Les mer

Hvor lang levetid har et papptak?

Normalt ca 25 år. Men noen tak kan ligge lenger, dettegjelder spesielt tak som ligger mer skkjermet for sola. Men levetid er avhengig av at pappen er lagt korrekt; er det gjort en dårlig jobb fra begynnelsen blir levetiden vesentlig kortere.

Les mer
  • 1
  • 2