Hei har en kunde som tenker å legge nytt ståltak oppå det gamle shingeltaket. Det er flere tak og noen av takene har to lag shingel. Undertaket er av sponplater fra begynnelsen av 70-tallet. på enkelte av takene er sponplatene begynt og svulme opp. Undertaket svikter også endel når en går på taket. Er den beste løsningen her å rive av sponplater og legge nytt taktro samt tekking over?

Hei Trygve I utgangspunktet kan du fint lekte opp og legge nye takplater over eksisterende shingeltak. Det er helt normal fremgangsmåte. Du bør da vurdere tilstanden på shingelen, om den er i dårlig forfatning muligens legge ett lag med underlagspapp før…

Les mer
PÅ TIDE PÅ MED NYTT TAK?

PÅ TIDE PÅ MED NYTT TAK?

Bekymrer du deg for taket ditt, og lurer på hvordan du skal gå frem? Her følger noen råd som kan gi deg ett bedre grunnlag for å ta en avgjørelse.Taket beskytter huset mot vær og vind, og blir fra tid til annen utsatt for store påkjenninger. Likevel pusser de fleste opp både kjøkken og bad oftere enn de sjekker taket sitt. Taket er husets femte fasade og den abolutt viktigste.

Les mer

Hei Vi har en hytte med takareal på ca. 75 kvadratmeter og en helningsvinkel på ca. 8 grader hvor det ble lagt shingel da hytta var ny i 1970. I 1993 ble det lagt nye shingel oppå den gamle. Vi har nå indikasjon på at det kan være lekkasje. Kan vi legge et nytt lag med shingel oppå de to tidligere lagene hvis mose og buler i shingelen fjernes? Hvilke alternative muligheter fins det?

Hei,Dere kan ikke legge takshingel på 8graders fall, minstefallet er 15 grader.Det er nok derfor dere har fått problemer.Ett alternativ som jeg kan anbefale er å legg takplater i stedet. På denne måten har dere ett meget godt underlagstekking med…

Les mer

Legge om taket selv

Nedenfor finner du relaterte lenker som du bør sjekke ut dersom du har planer om å legge om taket selv, Monièr( Zanda): Legg taket selvMonier LeggeanvisningerBenders:http://www.benders.no/LinkClick.aspx?fileticket=ysXgza1Jayc%3D

Les mer

Skal bytte ut taket på ein gamal låve. Siden deler av den er frå 1800 burde me sikkert lagt stein, men både for arbeid og økonomi har me bestemt plater. Her er det gamalt bordtak under, ikkje over/underliggar, men flatt som må rettast opp og utbedrast for råteskade. Me har begrensa økonomi, men vil alikevel prøve å få best muleg kvalitet på taket. Finns så mange plateleverandørar og papptyper at ein kan gå vill. Me får nå saga opp sløyfer og lekter, men kva for plater bør me velge og kva type papp?. Me skal også dra taket ut 5,5 meter på baksida av låven slik at det blir ein diger «carport». Kanskje det bli vegg seinare, men her blir det da åpen løsning og ingen undertak. Kva med papp/kondensduk/sperre her?

Hei , Det finnes mange plateleverandører og mye forskjellig på markedet. Jeg vil anbefale Icopal Decra plater. Det er en meget god plate. Anbefaler å legge en diff.åpen sterk underlagspapp rett på sperrene på carporten.

Les mer
  • 1
  • 2