Jeg har et planja royal tak fra 1994 hvor den svarte malingen har begynt å flasse av på enkelte steder.Det er ingen lekkasjer. Hva kan man gjøre med dette kosmetiske problemet. Hilsen ThoreKjell Melhus

Hei, Et velkjent problem med «eldre» plater er nettopp dette med avflassing. Grunnen er at overflaten er belagt med et plastbelegg. Dagens plater er belagt med polyesterlakk og vil i teorien aldri flasse. De vil bare mattes ned over tid. Det finnes mange typer reparasjonslakk som man kan male platene med men, dette er ingen varig løsning. For å bli kvitt dette helt og holdent må man bytte platene. Kanskje bare på solsiden av bygget.

This Post Has 2 Comments

 1. Hei.. jeg skal få en bedrift til å bytte takstein på en ny enebolig jeg har kjøpt.. det har ikke blitt byttet siden bygge år (1964). Hvordan bør jeg gå fram for å velge den riktige taksteinen, hvilke er best i forhold til holdbarhet, mose osv.
  Er det noe jeg bør passe på bakgrunn av de eldre taksteinene ( type, vekt, størrelse).
  Er det noe annet jeg bør passe på med underlaget, eller har dere en anbefaling til meg for hva under taksteinene bør bestå av..

  Hva koster arbeidet for noe sånt i gjennomsnitt..

  Ble litt mye men dette er noe helt nytt for meg.. takk for alle svar

  1. Alt avhenger av i hvilken tilstand ditt tak er i. Arbeidet kan bli mer omfattende dersom det er råte i undertak og taksperrer. Når det gjelder hva du skal velge så finnes det veldig mye på markedet i dag. Jeg vil anbefale deg å ringe til Nor-Dekk AS som er takeksperter og har de fleste produkter på det norske markedet i dag på tlfnr:6387 15 50. Her vil du få svar på det meste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen + sixteen =