Krav

Blir pipene på bygget feid fra utsiden er det krav om at det skal være takstige fra takfot og opp til forbi pipen. Det finnes ulike typer takstiger men det er et absolutt krav at de skal være typegodkjente. Her ser du eksemel på ett stigetrinn for takstein til venste og en sammenhengende stige til høyre. Løse trinn som eksempelet til venstre er i dag det mest vanlige.

KravKrav

Videre er det krav om at dersom pipen er høyere enn 1,2 i bakkant må feieren ha en plattform å stå på. Det finnes derfor pipe-/feieplattformer i ulike størrelser avhengig av hvor høy pipen er.  Her ser du et eksempel på en slik feieplatform, dette er en liten versjon.

Krav

Mange huseiere er blitt frustrert de sener år pga pålegg om stige fra feieren. Dette skyldes at HMS arbeidet er blitt satt på agendaen og her inngår feierens sikkerhet når han er på taket.

Det er ingen krav om utvendige takstige dersom pipen feies fra loft/innsiden.

Det er også krav om at dersom høyden fra bakke til takfot er høyere enn 5 meter SKAL det monteres sklisikring for feierens stige. Det finnes enkle løsninger til å monere på takrennen som tar hånd om dette. Her ser du eksempel på slik stigesikring.

Krav

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 7 =